Upplev en unik Grönlandsexpedition med Svenska Fjällklubben - Svenska Fjällklubben

• Svenska Fjällklubben

Upplev en unik Grönlandsexpedition med Svenska Fjällklubben

Vår äventyrliga vandringsexpedition med Svenska Fjällklubben pågår under 13 dagar. Vi utforskar bland annat de avlägsna fjordarna och bergen i orörda västra Grönland/ Aasivissuit- Nipisat.

• Korsa isbundna stränder, livlig arktisk tundra och bergspassⁱ under vår uppslukande expedition på världens största ö.

• Vi är självförsörjande vilket öppnar upp för denna sällan utförda och avlägsna rutt.

• Vi får en första inblick i flora, fauna och inuitisk kultur i detta arktiska område.

Svenska Fjällklubben erbjuder dig möjligheten att med guider uppleva Grönland under barmarkssäsong. Vandringen är ca 165 km och sträcker sig genom magnifik terräng mellan Kangerlussuaq, som ligger mycket nära inlandsisen, och den pittoreska kuststaden Sisimiut.

För vem:

Du är medlem i Svenska Fjällklubben, över 18 år och vill tillhöra ett team som genomför en engagerande expedition. Vistelsen på Grönland är nästan 2 veckor². Ryggsäckens startvikt är normalt cirka 20 kg: vi skickar ut en detaljerad utrustningslista vid anmälan.  Vi strävar efter att röra oss i bekväm takt cirka 6 - 8 timmar² om dagen där vandringen sker i allt från utmanande terräng till omfattande områden med lättvandrad tundra och många vattenkorsningar. Du ska ha förmågan att anpassa dig, respektera och genomföra de säkerhetsinstruktioner och åtgärder som guiderna informerar om.

Svårighetsgrad- Medel. Kräver god fysisk kondition, inte lämplig om du har begränsad rörlighet alternativt annan fysisk/psykiskt nedsättning som påverkar ditt deltagande.

pdfLäs den fullständiga informationen om resan här

Åldersgräns: 18 år