Kebnekaises nordtopp med Pär Axelstjerna-Göteborgssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Kebnekaises nordtopp med Pär Axelstjerna

På grund av rådande situation  med Corona och de lokala råden för Västra Götaland så väljer vi att skjuta upp det här föredraget. Förhoppningsvis har läget förbättrats så att vi kan arrangera föredraget efter årsskiftet.

De flesta av oss känner redan till att Kebnekaise är Sveriges högsta berg och det känns lugnt och tryggt att det också otvivelaktigt kommer att vara så i all överskådlig framtid. Men vad kanske inte alla vet är att Kebnekaise-massivet består av två toppar, Sydtoppen och Nordtoppen. Den vackra Sydtoppen med sin snöbeklädda toppglaciär och Nordtoppen som stadigt står vid hennes sida sju hundra meter bort med fast berg ända upp till toppen. Med rådande klimatförändringar råder numera inga tvivel om att Sydtoppen, som varit vårt högsta berg längre än vi känt till det, kommer att lämna över epitetet till Nordtoppen. Men vad vet vi egentligen om Nordtoppen och vad innebär skiftet?

Pär Axelstjerna bor i Göteborg och har gett ut två böcker om Kebnekaise. Han har sedan tonåren haft ett stort intresse för fotografering och natur. Han kommer nu till oss och berättar mer om Nordtoppen.

 DSC9415Red

Lokal: Fästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

Detaljer

Startar 2020-11-23 19:00
Slutar 2020-11-23 20:30

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english