Vandring på Rörö - En vindpinad havsutpost med storslagen natur-Göteborgssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vandring på Rörö - En vindpinad havsutpost med storslagen natur

En vandring där vi kan få samsas med får och hästar på rullstensfält, klippor och stigar som bitvis kantas av lågväxt krypen. Havsutsikten är vidsträckt mot öppen horisont och den glesa skärgården norrut mot Marstrand.

Dagens tema som vi reflekterar över och talar kring är hur olika landskap påverkar oss känslomässigt och på andra sätt. Vad är det som attraherar i öppna landskap som i fjällen och på karga skärgårdsöar? Och hur kan sinnesstämningen påverkas av de små detaljerna, som blommor, buskar, gölar och annat som passeras? Några gånger längs vandringen stannar vi upp och gör en enkel meditation.

Samlingsplats: Res med bil eller buss via färjan från Lilla Varholmen till Hönö och vidare över Öckerö och Hälsö. Tag färja från Burö färjeläge kl 10.38, framme vid Rörö kl 10.55. Tidtabellen kan komma att ändras så vi återkommer om detaljerna. Det ska finnas anslutning med buss från Göteborg. Vid behov ordnas samåkning. Vandringen beräknas ta cirka fem timmar. Medtag eget fika. Möjlighet till bad finns. Tänk på att vädret kan slå om snabbt ute i skärgården, precis som i fjällen.

Obligatorisk föranmälan, till Fredrik Hagstedt, via mejl hagstedt@bahnhof.se, eller via sms 0768-196734.

 MG 3500

Detaljer

Startar 2021-05-29 10:30
Slutar 2021-05-29 16:00
Dela gärna!

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english