Fjälledarexamen Helår 2021 #1-Fjälledarutbildning - Svenska Fjällklubben
  • Svenska Fjällklubben

Fjälledarexamen Helår 2021 #1

Fjälledarexamen Helår 2021 #1

Helårsexamen vinter 2021 #1

Svenska fjällklubbens helårsexamen vintern 2021 kommer att hållas i och omkring Storvallen i Jämtland. Examineringen kommer vara 1 dag inne där vi går igenom teori och förberedelser för att sedan bege oss ut på fjället i ca 4 dagar för att sedermera bo inne sista natten.

På grund av rådande pandemi kommer vi vidta försiktighetsåtgärder enligt FHM´s riktlinjer. Mer detaljerad information kommer fortlöpande via antingen mail eller den facebookgrupp som kommer skapas denna kursen.

Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vi återkommer så fort vi kan med besked om du har fått plats på examinering eller inte. Välkommen med din anmälan!

Förkunskapskrav: Godkänd på fortsättningskurs fjälledare sommar och vinter för helårsexamen. Erfarenhet av långturer i orösad terräng under samtliga årstider för helårsexamen. Godkänd på sjukvårdsutbildning om minst 30h (inom 3 år). Godkänd på lavinkurs motsvarande minst Svelav Pro 1 (inom 3 år) för helårsexamen. Samtliga 16 moment i loggboken godkända. Har loggboksfört minst 10 dagar ledarskapsträning med externa deltagare och minst 60 dagar personlig färdighetsträning.OBS, 18-års gräns gäller på våra kurser.

Se HÄR för detaljerad info om examinering.

 

Övrig info:
Plats:
STF Storliens Fjällgård
När: kl 11:00 Söndag 28/2 - kl 12:00 Lördag 6/3 (Tider kan komma att anpassas till tågets tidtabell)
Boende: 2 nätter inne i eget 2 bäddsrum alt 2 personer i 4 bäddsrum och övriga nätter i eget tält. (1 person per tält pga Corona)
Transport: Tåg till Storlien eller bil direkt till Storliens fjällgård.
Turinfo: Vi kommer röra oss i varierad terräng i både skog och på kalfjäll. Du skall klara av att förflytta dig och din utrustning minst 10 km per dag i kuperad terräng. Förflyttning kommer ske på turskidor.
Packlista: Vi anser att du som blivande fjälledare själv skall kunna avgöra vilken utrustning du behöver för turen/kursen och kommer inte att tillhandahålla en komplett packlista. En lista över obligatorisk utrustning kommer skickas ut vid senare tillfälle.
Min antal: 4 
Max antal: 6
Pris: Examinationen är kostnadsfri, dock är medlemsskap i Svenska Fjällklubben obligatoriskt, du ansöker HÄR. Du står själv för egen resa till och från, samt mat under examinationsveckan. 
Anmälan: Anmälan görs till fjalledare@fjallklubben.se
Avbokning: Avbokning måste ske senast 10 januari.
Försäkring: Alla är försäkrade under kursen.
Mobiltäckning: Vi kommer röra oss i område med sporadisk täckning. För täckningskarta se respektive mobiloperatör.
Ledare: Stefan Olausson, Eva Söderström

Varmt välkomna hälsar

Svenska Fjällklubben

 

Detaljer

Startar 2021-02-28 11:00
Slutar 2021-03-06 12:00
Dela gärna!

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band