Karta och Kompass på Fjället #1 2024-Kurser - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Karta och Kompass på Fjället #1 2024

Förkunskaper: Du har vandrat sommartid. Du har intresse av att vistas på sommarfjället och har tillgång till den utrustning som krävs för att vistas där.

Fysisk kondition: Fokus ligger inte på att färdas långt. Kursen innefattar korta avstånd samt enklare vandring med möjlighet till vila och återhämtning.

Din kondition och styrka behöver därför inte vara tiptop. Är du osäker kontakta kursledaren.

Utrustning: Utöver ordinarie utrustning för sommarfjället rekommenderas syftkompass, karta över aktuellt område i skala 1:25000, linjal och penna.

Övrig info: Hemuppgifter, rekommenderad kurslitteratur samt utrustningslista skickas ut då anmälningsavgiften är registrerad. Ett personligt telefonsamtal genomförs med varje kursdeltagare före kursen.

Plats: Abisko området 

När:  Kl: 13.00 Lördag  29/6 – kl 14:00 Tisdag 2/7 2024

Boende: 1 natt i eget tält på STFs tältplats vid STF Abisko fjällstation med tillgång till servicehus mm.  Observera att om du inte är medlem i Svenska Turistföreningen (STF), tillkommer skillnaden mellan medlemspris och ordinarie pris för logi och andra avgifter debiterade av STF.

Husdjur Husdjur är inte tillåtet på SFKs kurser. Är du osäker kontakta kursledaren.

Transport: Tåg alternativt buss till STF Abisko fjällstation. Det är även möjligt att köra bil direkt till STF Abisko Fjällstation. OBS Tänk på att boka ombokningsbara/avbokningsbara biljetter i god tid.

Turinfo: Vi rör oss under och över trädgränsen. Du ska klara av att förflytta dig och din utrustning i kuperad terräng minst 10 km per dag.

Packlista: En komplett lista över obligatorisk utrustning skickas ut vid anmälan.

Sista anmälningsdatum: 30/4 2024

Vid betalning ange: för-och efternamn samt förkortning för aktuell kurs”Kkfs1 Avgiften skall betalas inom 14 dagar när antagning meddelats om erhållen plats för att kursplats ska reserveras,

 

Kursavgift 4000 kr

 

Slutbetalning: Kkf 1 30/4 2024 Är inte hela avgiften betald på sista angivet datum går platsen vidare till nästa person i kön.

Betalning sker till BG: 5330-0075

Observera Om du inte är medlem i Svenska Turistföreningen (STF), tillkommer skillnaden mellan medlemspris och ordinarie pris för logi och andra avgifter debiterade av STF.

Anmälan sker till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instruktör: Stefan Olausson

Praktik:

Du som är fjälledaraspirant och genomfört fortsättningskurs sommar inom ramen för SFK.s fjälledarutbilning erbjuds här möjligheten att ansöka om ledarledd praktik. Kontakta instruktörerna för hur du går tillväga för att söka praktikplats eller för att få ytterligare information om t.ex. följande:

  • Praktikens längd, dvs. mellan vilka datum praktiken varar
  • Dina arbetstider
  • Dina arbetsuppgifter
  • Hur fungerar praktiken
  • Ersättning
  • Resa

 

Varmt välkomna!

Detaljer

Startar 2024-06-29 13:00
Slutar 2024-07-02 14:00
Anmälan stängs 2024-04-30 23:00
Pris 4000 SEK

Det går inte längre att anmäla sig men skicka ett mail och dubbelkolla ifall det finns någon lucka!

 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english