Planerade aktiviteter Stockholmssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Här visas planerade aktiviteter från Stockholmssektionen.

 

2021-05-18 - 2021-05-20

Ängsö är en liten ö i Roslagsskärgården, och avsattes som nationalpark redan 1909. På våren, särskilt under maj/juni finns här en häpnadsväckande blomsterprakt på ängar och i björkbackar, samt ett mycket rikt fågelliv. Att vandra runt här denna tid, kan närmast liknas vid att röra sig i en pastoral idyll. Under lång tid har ön endast varit tillgänglig för dagbesök, om man saknat egen båt. För några år sedan ändrades dock bestämmelserna i parken, så att det nu är möjligt att tälta här under två nätter på anvisad plats. Drömmen om att få uppleva hela dygnet på ön några vårdagar, har alltså blivit möjlig. Den reguljära båttrafiken i Vaxholmsbolagets regi startar någon vecka in i maj. Det finns dock ingen trafik på fredag/lördag - så denna tur är för dig som disponerar din tid, eller har möjlighet att ta ledigt några dagar. Preliminärt avresedatum är tisdag 18/5 till torsdag 20/5, två nätter i tält. Raststuga, vatten och torrtoa finns. I övrigt måste allt du behöver medföras. Alla detaljer om turen får du vid anmälan, liksom tidtabellen för båtresan, som beräknas vara tillgänglig någon gång mars/april.
Info och anmälan Kenneth Jakobsson, 070-317 71 05.  Sista anmälningsdag onsdag 12/5.

UPPDATERING den 9 mars 2021. 
Vi hoppas kunna genomföra turen, med ett max deltagarantal av 8 personer.
Båttiderna finns nu på Vaxholmsbolagets hemsida.
Avg. Tisdag 18/5  fr. Strömkajen ( Grand Hotel ) med m/s Sjögull kl 8.45 -
båtresan tar drygt  2 tim. Goda möjligheter att vistas utomhus på båten.
Hemresa Torsdag 20/5 fr Ängsö kl 13.45.
Ta med allt du behöver för vistelsen - vatten behöver dock ej medföras.
Reservation för ändringar orsakade av pandemin. 
Turen är för närvarande fulltecknad.

2021-05-28 - 2021-05-30

Följ med på vår traditionella tälttur ut till de yttersta skären i vårens härligaste tid ! Väder och vind är helt avgörande för vilket resmål vi kan besöka, och därför vet vi ofta först 1-2 dagar innan vart det bär. Oavsett vad vi hamnar utlovas en unik resa i en fantastisk miljö! Turen går fre-sön 28-30/5, börjar och slutar i Stavsnäs. Anmälan påbörjas LÖRDAGEN 27/3 kl. 10.00  Endast 12 platser. För info och anmälan, Kenneth Jakobsson, 070-317 71 05.

UPPDATERING den 9 mars 2021.  Det är vår förhoppning att vi kan genomföra turen på ett säkert sätt trots den pågående pandemin, och att de flesta av deltagarna fått möjlighet att bli vaccinerade innan avresan. Vi måste dock lägga in en reservation för att ändringar kan ske med turen om myndigheterna inför nya eller strängare restriktioner.


Angivet max deltagarantal kan ses som preliminärt. Lördagens middag 29/5 - med gemensam matlagning utgår i år, och alla tar i stället med mat för alla måltider och tillagar dem själv. Anmälan påbörjas som planerat lördagen 27/3 10.00 ( se ovan ) . Turen är för närvarande fulltecknad.

2021-06-05 - 2021-06-06

Välkommen med på två dagars vandring med övernattning i tält eller stuga. Vi startar i Brottby, och vandrar till Wira bruk med övernattning vid Domaruddens friluftsgård. Totalt ca 37 km. Eftersom vi ej kommer tillbaka till startpunkten - är det lämpligast att åka med kommunala färdmedel före och efter turen. Ledare Sonja Edelsvärd.

2022-04-24 - 2022-05-01

Välkommen med till den lilla fjällbyn Fjällnäs, 800 möh. Den ligger två mil väster om Funäsdalen i 
Härjedalen. Området är mycket snösäkert, och fjällvidderna både norr och söder om byn erbjuder storslagen och varierande turåkning. Det finns också många mil preparerade skidspår. Vi planerar turerna tillsammans, det finns spännande alternativ för alla typer av väder. Vid tillfälle kommer det ges möjlighet att öva på hur man bäst använder vindsäck, och gräver snöbivack.
Vi kommer att bo i två stugor som ligger intill varandra vid Strandgården, mitt i byn. Lämpligt kartblad är
Lantmäteriets karta Z 57.
För mer info om turen - se fliken nedan - "visa mer information"

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english