Planerade aktiviteter - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

2021-10-31 10:00 -16:00

Slereboåns och Bergsjön är två naturreservat som tillhör Risvedenområdet. Geografiskt hittar vi dem strax nordöst om Skepplanda. Slereboån ringlar i en vackert mossgrön dalgång som historiskt sägs ha varit färdväg mellan Göta Älvdals området och Södra Västgötabygden. Ån som är rik på stenbäddar räknas som en viktig lekplats för de öringar som vandrat hit via Göta Älv och Grönån. Oavsett tid på året är detta en plats som ger sinnlig spis för de som hittar hit.

Bergsjön som via lite omvägar har sitt utflöde via Slereboån är en för området högt belägen sjö som nås via riktigt härliga skogsstigar. Dess nordvästra ända bjuder på magnifik utsikt över sjön medan du i den sydöstra änden kan slå dig ner alldeles invid dess vattenspegel. Kort och gott kan sägas att detta är ett område som tål att såväl vandras i som betraktas.

Obligatorisk anmälan: Senast 29/10. via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 073 257 63 76
Tid och plats: Besked ges senast vid anmälan. Medtag lunch/fika. Glöm inte skiftet till vintertid.

IMG 5347

2021-11-15 19:00 -20:30

De flesta av oss känner redan till att Kebnekaise är Sveriges högsta berg och det känns lugnt och tryggt att det också otvivelaktigt kommer att vara så i all överskådlig framtid. Men vad kanske inte alla vet är att Kebnekaise-massivet består av två toppar, Sydtoppen och Nordtoppen. Den vackra Sydtoppen med sin snöbeklädda toppglaciär och Nordtoppen som stadigt står vid hennes sida sju hundra meter bort med fast berg ända upp till toppen. Med rådande klimatförändringar råder numera inga tvivel om att Sydtoppen, som varit vårt högsta berg längre än vi känt till det, kommer att lämna över epitetet till Nordtoppen. Men vad vet vi egentligen om Nordtoppen och vad innebär skiftet?

Pär Axelstjerna bor i Göteborg och har gett ut två böcker om Kebnekaise. Han har sedan tonåren haft ett stort intresse för fotografering och natur. Han kommer nu till oss och berättar mer om Nordtoppen.

 DSC9415Red

LokalFästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen
Frivillig föranmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Info: Kent Hoffman tel. 010 721 30 01
Övrigt: Fri entre med fika till självkostnadspris

2021-12-06 19:00 -21:00

Traditionellt luciafirande i Sternstugan med hembakta lussekatter, kaffe, glögg m.m. Ta med dig egna bilder och berättelser (10–15 min) från årets eller tidigare års aktiviteter. Detta är ett utmärkt sätt att få inspiration för nya turer i fjällen.

Lokal: Fästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

20200805 211016

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english