Planerade aktiviteter - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Jämtlandssektionen

Tälttur Vallbo-Höglekardalen

2023-02-03 - 2023-02-05

Turen är planerad att ungefärligt följa rutten för Anarisolyckan 1929 och få bakgrundshistorien till händelsen. Vi skidar via Vattensjöarna och minnesmärket från 1929 innan vi vänder nordost mot Höglekardalen. En tur på strax över 45 kilometer, givet att omständigheterna tillåter. Eftersom dagsljuset vid den här tiden på året bara är drygt 7–8 timmar så hoppas vi på hjälp från fullmånen som inträffar under turen.

Snöbivacktur

2023-02-25 - 2023-02-26

Kom med och prova på att bygga och bo i snö. Vi startar från Höglekardalen och åker 5–10 km till en lämplig plats där vi bygger skogsigloor (quinzee). Titta här för att få en idé om vad vi ska göra. Denna snöbivacktyp är lätt att göra och man kan med fördel göra den i skogen. Den passar därför bra som ett skydd i dåligt väder. Det blir aldrig så kallt i en snöbivack som i ett tält så denna tur kan passa bra för dig som vill prova att övernatta ute på vintern.

Tälttur från Vålådalen

2023-03-17 - 2023-03-19

När dagarna blir längre och man känner solen börja värma är det dags för en tälttur. Vi utgår från Vålådalen och gör en tur som delvis går bortanför lederna. Vädret får avgöra var vi åker och om det blir fint försöker vi göra en liten topptur av något slag.

Dagstur från Vallbo

2023-03-18

Välkommen att vara med på en skidtur från Vallbo och upp till Vallbo mosse och terrängen däromkring. En ganska enkel och avslappnad dagstur för de som av olika skäl inte avser göra någon mer avancerad tur. Vi äter medhavd matsäck i ett förhoppningsvis lugnt och soligt läge och troligtvis tänder vi en eld under eftermiddagen och kokar en panna kaffe!

Föredrag: Hur går det för fåglarna i fjällen?

2023-03-21 18:30

En rik bild- och ljudupplevelse av fågellivet i fjällen. Peter Berglund berättar om fjällens fågelliv, om de olika arternas sång och lockläten samt om inventering och populationsutveckling. Ta chansen att bli inspirerad av några av fjällens mest mångfasetterade invånare.

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english