Fjällkunskap - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Fördjupa dina fjällkunskaper med Svenska Fjällklubben

Svenska Fjällklubben anordnar kurser och utbildningar på olika nivåer inom fjällkunskapsområdet. Vi utbildar och examinerar fjälledare inom fjälledarnormen. Kunskap och färdigheter är a och o för en trygg och trevlig vistelse i vildmarken. 

Fjälledarutbildningen

Svenska Fjällklubben utbildar fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets norm för utbildning och examination till fjälledare. Med vår långa erfarenhet av utbildning i fjällen kan vi utlova mycket givande kurser såväl sommar som vinter.

Läs mer om SFK Fjälledarutbildning här.

Praktisk vinterfjällskurs

Svenska Fjällklubben erbjuder en praktisk vinterfjällskurs för dig som tycker om att vistas i fjällen och har gjort en och annan tur vid olika tillfällen men som nu känner att du vill utvecklas och gå vidare. Mottot för vår kurs är ”Bortom stugor och ledkryss”. Syftet med kursen är att vi steg för steg, tillsammans bygger upp den kunskap som behövs för att genomföra turer utan stöd i form av stugor eller ledmarkeringar under alla årstider. Efter kursen kan du med bättre frihet, kunskap och säkerhet planera dina fjällturer efter egna önskemål och intressen.

Fjällväderkurs

Syftet med Håkan Hultbergs bok ”Sol eller snöstorm på fjället”, utgiven av Svenska Fjällklubben, är att ge grundkunskaper i fjällvärldens meteorologi, ett ämne som inte är helt lätt. I kombination med boken har en helt ny 2-dagars fjällväderkurs tagits fram. Kursen följer i stort sett bokens kapitel men med ytterligare väderexempel och ett flertal utvikningar. Dessutom blir det några uppgifter som deltagarna får försöka lösa. Det är en fördel om du har fjällväderboken. Den finns att köpa eller beställa i bokhandeln. Föreläsningarna sker med PowerPoint-presentation och vi kan träffas på valfri ort från Skåne till Lappland.

 

För ytterligare information om kursinnehåll, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 079-3043584.

För praktiska frågor som kursanmälan, kursplats, kostnad, datum, tider mm. kontakta fjällklubbens kursansvarige.

Skidåkning i brant terräng

Härliga dagar för dig som vill bli bättre på att åka skidor utanför pisten. Tillsammans med en bra skidlärare övar du upp dina skidkunskaper i brant terräng i Jämtland.


Här hittar du planerade kursdatum

 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english