Fjällkunskap - Svenska Fjällklubben
  • Svenska Fjällklubben

Fördjupa dina fjällkunskaper med Svenska Fjällklubben

Svenska Fjällklubben bedriver kurser och utbildningar på olika nivåer inom fjällkunskapsområdet. Kunskap och färdigheter är a och o för en trygg och trevlig vistelse i vildmarken. Våra kurser är också ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade vänner och knyta nya kontakter.

Fjälledarutbildningen

Svenska Fjällklubben utbildar fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets norm för utbildning och examination till fjälledare. Med vår långa erfarenhet av utbildning i fjällen kan vi utlova mycket givande kurser såväl sommar som vinter.

Läs mer om SFK Fjälledarutbildning här.

Praktisk vinterfjällskurs

Svenska Fjällklubben erbjuder en praktisk vinterfjällskurs för dig som tycker om att vistas i fjällen och har gjort en och annan tur vid olika tillfällen men som nu känner att du vill utvecklas och gå vidare. Mottot för vår kurs är ”Bortom stugor och ledkryss”. Syftet med kursen är att vi steg för steg, tillsammans bygger upp den kunskap som behövs för att genomföra turer utan stöd i form av stugor eller ledmarkeringar under alla årstider. Efter kursen kan du med bättre frihet, kunskap och säkerhet planera dina fjällturer efter egna önskemål och intressen.

Fjällväderkurs

Kursen består av föreläsningar varvade med praktiska moment. Speciell vikt läggs vid de regelbundna meteorologiska observationer som ska göras var tredje timme från morgon till kväll. I dessa observationer ingår bl.a. en noggrann beskrivning av molnhimlen, temperatur- och fuktighetsmätning, och mycket annat. Resultatet av observationerna diskuteras och vi försöker också göra enklare väderprognoser.

Skidåkning i brant terräng

Härliga dagar för dig som vill bli bättre på att åka skidor utanför pisten. Tillsammans med en bra skidlärare övar du upp dina skidkunskaper i brant terräng i Jämtland.


Här hittar du planerade kursdatum

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band