Vårkänslor på Arholma !-Stockholmssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vårkänslor på Arholma !

 Möt våren på Arholma i maj ! Vi gör en tälttur till denna nordliga utpost i Stockholms skärgård. Så här skriver Skärgårdsstiftelsen om ön;
"Arholma är en lummig ö i norra skärgården, med en vacker historisk bebyggelse. Här med Ålands hav som närmaste granne, råder ett sällsamt lugn, och högt ovanför klipporna och havet vaktar Arholma båk" Ön ingår i naturreservatet Arholma-Idö, och här finns gott om stigar genom skog och ängar, med betande kor och får i det vackra kulturlandskapet.
Vi planerar för en tur med 3 nätter i tält, måndag-torsdag för dig som disponerar din tid - eller kan vara ledig några dagar. En utmärkt plats att tälta på, finns vid en havsvik nära ångbåtsbryggan, och där finns också en torrtoa. Vill du bo inomhus finns vandrarhemmet "Bull-Augusts Gård" - som är öppet året runt - du får i så fall boka detta själv.
Uppdatering 8/3
Avresa sker från Tekniska Högskolan, måndagen 13/5, med buss 676 till Norrtälje busstation kl. 10.35, Efter en kortare bensträckare byter vi till buss 636 mot Björkö/Simpnäs, med avgång 12.18, fr Norrtälje.
Från Simpnäs brygga avgår båten Monsun, ut till Arholma, klockan 13.35.
SL-kort/SL-taxa gäller på bussarna. Båten kostar enkel för vuxen 61:-/resp 39:- för pensionär.
Väljer du att åka bil till Simpnäs brygga, finns där en avgiftsbelagd parkering. Avståndet från Stockholm till Simpnäs är ca 12 mil.
Tältplatsen ligger ca 500 m promenad från båten. Vatten behöver inte medföras - men det är praktiskt att ta med en tomdunk av något slag. Det finns en affär på Arholma vid bryggan. Vardagar så här på våren har man dock ett mycket begränsat öppethållande, så klokast är nog att ta med allt du vill äta hemifrån.

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN och görs till Kenneth Jakobsson på tel 070-317 71 05,  ej SMS.
 Max deltagarantal 12 personer.
Välkommen med dina ev frågor och anmälan!

Detaljer

Startar 2024-05-13
Slutar 2024-05-16
 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english